Associacions de dones

Són molts els col·lectius de dones que s'uneixen per a crear petits negocis el benefici dels quals pugui ajudar a l'economia familiar.

Des de Dugú Associació, intentem ajudar a aquestes petites associacions mitjançant microcrèdits o, en d'altres casos, amb l'aportació de recursos logístics o materials.

Dels col·lectius de dones amb els que treballem, uns dels més actius són les associacions RAIES i BEADEC a Loropéni. Aquests grups de dones incansables no paren d'endegar iniciatives encaminades a millorar la vida de moltes famílies.

Una de les seves tasques principals és l'educació i sensibilització en vers la Salut. Fan accions de formació als poblats sobre l'eradicació de l'ablació, la importància de l'alimentació, la higiene, l'us del preservatiu i totes les accions que poden evitar malalties o situacions no desitjades.

Un altre aspecte fonamental en el que treballen és la cura i escolarització de nens i nenes orfes alguns dels quals participen del nostre projecte de beques.

Des de Dugú, les vam començar a ajudar amb microcrèdits inicialment destinats a la compra de llavórs. Més endavant van ser destinats a la compra i engreix de porcs, activitat que segueix funcionament molt positivament i per la qual cosa hem anat renovant el microcrèdit.

Amb els beneficis de la venda dels porcs han pogut construir una biblioteca per a que els nens i nenes puguin anar a estudiar i rebre classes de reforç. El 2019 en vam ajudar a comprar bona part del mobiliari i equipament.

També durant el 2019 vam aportar un nou microcrèdit, aquest cop per a la compra d'un moto-carro que facilités el trasllat de mercaderies així com també els desplaçaments de les dones que han de fer a peu distàncies molt llargues.

Per motius que s'expliquen més endavant, el 2014 ens vam veure obligats a cancel·lar el projecte de molí espellofador que teníem a Ouagadougou i el vam traslladar a Loropéni endegant així un nou projecte per a aquestes associacions.

L'estiu de 2010, les dones de l'associació Leidimen de Ouagadougou ens van presentar el seu projecte per a obrir un establiment de moldre gra al seu barri. Amb aquest objectiu vam concedir un microcrèdit per a l'adquisició del molí i d'una màquina d'espellofar. Diversos problemes logístics com ara el retard de molts mesos per part de la companyia elèctrica en posar el comptador, van fer que la iniciativa no es pogués portar a terme completament. D'acord amb elles vam buscar una altra associació que tingués unes necessitats semblants i vam decidir traslladar el molí a Loropéni.

L'associació Nang Taaba de Bobo Diulasso ha estat beneficiària d'un microcrèdit destinat a la compra a l'engròs de pellofa de cotó amb l'objectiu de vendre'l al detall i aconseguir uns petits ingressos per a les famílies de les dones associades.

També a Bobo Diulasso vam ajudar a l'associació Kotalama a iniciar un projecte d'elaboració de sabó i crema de karité per a vendre'ls als mercats.

En anys anteriors, vam comprar una motobomba per l'associació de dones de Kirtxamba i, més endavant, una altra per a les dones de Tindirma, pobles de la riba del riu Níger situats a prop de Tombuctú (Mali). Tant en un cas com l'altre, aquestes dones conreen petits horts per a obtenir productes frescos aprofitant l'aigua del riu. Malgrat tenir-lo a prop, representa un gran esforç portar l'aigua en galledes fins els horts i la motobomba permet alleugerir aquesta feina.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado